Postbus 1184 | 1200 BD Hilversum
Tel: +31 35 7123 530

sterk in arbeidsrecht
sterk in arbeidsrecht

ontrafelen tot in de kern

 

 

Mr J.M.W. Feijen heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten de volgende hoofd- (en sub) rechtsgebieden geregistreerd: Arbeidsrecht. Op grond van deze registratie is hij/zij verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied.

Oplossing voor gevolgen transitievergoeding seizoenwerkers?

Minister Asscher heeft aangegeven dat hij met een oplossing zal komen voor de gevolgen van de invoering van de transitievergoeding voor seizoenwerkers. Er dreigt voor werkgever die veel en vaak gebruik maken van (dezelfde) seizoenwerkers namelijk een kostbaar gevolg voor de invoering van de WWZ. Op dit moment kan er namelijk met een tussenpozen van 3 maanden iedere keer opnieuw een arbeidsovereenkomst worden aangegaan. Onder de WWZ wordt deze periode 6 maanden.

Seizoenwerkers die straks met tussenpozen van minder dan 6 maanden en langer dan 2 jaren hebben gewerkt krijgen dadelijk ook recht op een transitievergoeding. De werkgevers hebben hier in het verleden geen rekening mee kunnen houden. Vanwege alle weerstand tegen dit ongewenste gevolg heeft Asscher aangegeven eind februari met een oplossing te komen.

STERK IN ARBEIDSRECHT

Linkedin Twitter Telefoon© 2024 Feijen Advocatuur

Design: Vanthel Vormgeving | Webdevelopment: burovandernet